Erkekler Neden Yüzük Takar?













Erkeklerin günümüzde kullandığı en önemli aksesuarlar saat, kol düğmesi ve erkek yüzük çeşitleridir. Kol düğmesi giyilen kıyafete endeksli olduğu için devamlı kullanılan bir aksesuar değildir. Ancak saat ve yüzük öyle değil. Genel olarak erkekler hem yüzük takmayı severler hem de şık olduğundan dolayı özellikle tercih ederler.

Erkek yüzük çeşitleri sadece evli, nişanlı yada sözlü olmanın sembolü değildir. Erkek yüzük çeşitleri o kadar çok çeşitlidir ki sadece aksesuar amacı için kullanılanlar dahi mevcuttur. O nedenle erkek neden yüzük takar diye sorulduğunda sadece evlilik için değil her ne sebeple olursa olsun yüzük takmak erkeğin şıklığını tamamlayan bir aksesuardır. Takılacak olan erkek yüzük tercih edilirken ya taşının verdiğine inanılan tıbbi ve psikolojik katkıları değerlendirilirken, yada karakterine uygun bir sembol seçilir. Mesela erkek yüzük modellerinden Osmanlı tuğralı bir model takıldığında o kişinin geleneksel ve otantik değerlere ne kadar sahip çıktığı tespit edilebilmektedir. Yada günümüz gençlerinin en çok tercih ettiği erkek yüzük çeşitleri ise genelde bazı sanal karakterleri simgelemektedir.

Bu sanal karakter olayı genelde görsel medyadan kaynaklanmaktadır. Hayranı olunan bir karakterin medyada tarzını ifade etmek maksadı ile taktığı erkek yüzük kişi için bir tercih nedeni olabilmektedir. Bu durumda erkek neden yüzük takar sorusuna cevaben hayran olduğu kişiye benzeme tutkusundan cevabını da verebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aventurin Taşlı Erkek Yüzük

Malakit Taşlı El Yapımı Erkek Gümüş Yüzük